Mindfulness Trainingen

Mindfulness wordt vaak gedefinieerd als ‘het bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen’. (Kabat-Zinn, 1991[1])

Mindfulness is een mind training, dit betekent aandacht geven aan wat er van binnen gebeurt,  van moment, tot moment. Met als kwaliteiten niet oordelen, acceptatie, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid. Met mindfulness ontwikkel je de kwaliteit van aandacht; waar je aandacht naar toegaat gaat ook jouw energie naar toe. Je krijgt meer focus en helderheid, je voelt je meer verbonden met jezelf, de ander en je omgeving. Je leert je aandacht naar het hier en nu te brengen, je leert bewustere keuzes te maken, effectiever te zijn en creatiever Je krijgt meer plezier in je leven en je werk. Je leert genieten van de kleine dingen en je zit beter in je vel.

Mindfulness training is als een mentale gymnastiek, je traint je aandachtspier, je richt je aandacht op een object van jouw keuze, dat kan je adem zijn, een gevoel, een geluid, de natuur of een geur, en je zoemt in. Wordt je hierin afgeleid observeer je de afleiding, je ontspant, je laat de afleiding los en breng je aandacht weer terug in het hier en nu, zo train je in focus een gerichte aandacht, bij regelmatig oefenen ontwikkel je deze concentratie. Bij een open gewaarwording, zoem je uit, je kijkt in een vogelvluchtperspectief naar het grotere geheel, alles mag er zijn, dingen komen op en gaan weer voorbij,  je hoeft er niets mee te doen. Je richt je op wat in je aandacht verschijnt, daardoor kun je, je bewust zijn van je fysieke sensaties, gedachten die in je opkomen, emoties, of een bepaald oordeel.

Bekijk onze mindfulness trainingen van 2023

8 weken mindfulness training

Mindfulness en Leefstijl

Mindfulness en Energie

 

Aangesloten bij Vereniging Voor Mindfulness

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.